29. březen 2020

Vyhledala jsem ve svém naprostém nepřehlednu semena cuket, ukrajinský salát jsem ještě pořád neobjevila, je to škoda, byl vynikající. Semena cuket jsem vysela do skleníku, ve kterém jsem kvůli kousku volné půdy hodinu přeskládávala těžké květináče. Pěstovat budu cukety přesně podle návodu, který jsem kdysi popsala v jednom z článků. Výsev do kelímku nevratně deformuje kořeny rostlin a ony pak špatně rostou a neochotně plodí. Snad nějaké semínko vyklíčí. Starým semenům okurek, která jsem vysela nedávno, se do klíčení moc nechce.

Unešená jsem letos z jahodníků. Na konci loňské sezóny jsem spoustu odnoží nacpala do květináčků, i když nebyla šance, že bych pro ně našla na záhonech nějaké volné místo. Všechny se mají k světu, vypadají zdravě a kvetou. V truhlíkách jsem se úspěšně zbavila nějakých otravných lepkavých potvor a na rostlinkách pokusně zkouším všechny své experimentální životabudičské postřiky a zálivky. Jde jim to překvapivě k duhu. Další pokusnou skupinou jsou citrusy a i zde se kladné výsledky pomaloučku dostavují.

Dlužím jahodníkům zálivku a postřik výluhem z jehličí, který jsem poskytla právě citrusům, tak jsem do kbelíku, který má víko, nastříhala spoustu jehličí. Až se mi dostatečně nahřeje voda na sluníčku nebo ve skleníku, pak materiál zaleji vodou a nechám týden ve tmě vyluhovat. Při přípravě jehličí mi tak nádherně voněly ruce, že si trochu výluhu ukradnu pro sebe a přidám třeba do masážní vaničky na nohy, které mně už nosí na světě docela dlouho a je potřeba jim za to občas poděkovat.

2 thoughts on “29. březen 2020”

  1. Se snažím meruňce a broskvě tři dny vysvětlit, že teplo fakt nebude 🙁 Zatím jsou pořád těsně před otevřením, na druhé(malinké) meruňce vykvetlo pár kvítků. Ještě dnes sakra…

  2. Koukala jsem na předpověď pro naši oblast na dnešní noc a není to nic zásadního, jen -2°C. Mám dojem, že původně byla hodnota mnohem nižší, no každopádně jsem vše mobilní uklidila do garáže, jen na citrusy už nemám sílu, nakřápla jsem si dnes koleno, jsem prostě šikovná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *