9. prosinec 2019

Pátého prosince jsem do skleníku instalovala zapálené svíčky, zaizolovala oboje dveře bublinkovou fólií a nechala jsem vše netknuté až do dneška. Skleník kupodivu nevyhořel a já jsem se tam dnes protáhla škvírou tak, abych izolaci co nejméně poškodila. Díky vyšší teplotě v posledních dnech a občas vykukujícímu sluníčku vládne uvnitř pohoda, řekla bych téměř jarní. Utrhla jsem si krásně zralou mandarinku Miyagawa a byla vynikající, tuto odrůdu považuji za jednu z nevděčnějších. Snese všechno, proti ničemu neprotestuje a pravidelně velmi bohatě plodí, ta moje letos odpočívá, loni jsem ji totiž nechala totálně přeplodit. Zřejmě pořídím ještě jeden stromek. Do rohu zastrčený a celou sezónu opomíjený mladý citroník Meyer se rozhodl připomenout a nasadil na květ. Slibuji, že se o něj budu starat lépe a dodám mu potřebné živiny na to, aby mu nežloutly listy.

Dozrát se snaží několik plodů na fíkovníku Morena a pokud ho zaliju a počasí bude příznivé, tak by se pokus mohl zdařit. Jako jediný roste v textilním květináči a je nesmírně spokojený, přírůstky a množství plodů jsou nesrovnatelně větší, než u rostlin v květináčích běžných.

Všechny papriky bleskově vyklíčily a na to já nejsem zvyklá. Může za to tepelné čerpadlo, které radiátory ohřívá tak, že kelímky mohou stát celou dobu na topení a mají právě tu nejvhodnější teplotu bez výkyvů. Zatím mám vysety odrůdy Aries, Partner, Palermo, Vesta, Fatima a španělskou oranžovou svačinovou. Všechny rostlinky už jsem přemístila do okenního skleníčku a vypadají velmi spokojeně a já taky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *