26. listopad 2019

Po cestě z Ostravy jsme se stavili po dlouhatánské době v Makru, potřebovala jsem obnovit kartu. Byla jsem nadšená, jak se Makro změnilo a jaké perfektní zboží nabízí. Nakoupila jsem spoustu žitných chlebů a dalších úžasných potravin za velmi slušné ceny. Moje cesta ovšem vždy vede do oddělení ovoce a zeleniny. Tady mně znovu nadchla cherry rajčátka L’Amuse ve slušivých dřevěných bedničkách, jinak v rajčatech nic zajímavého, jen velmi vysoké ceny. Koupila jsem alespoň Kumato.

Kiwano bylo krásně zabaleno po jednom kuse v krabičce a stálo 60 korun. Ani zdaleka se velikostí nevyrovnalo plodům, které se mi povalují všude doma a nikdo je nechce. Kiwano se dá jíst, až je dokonale žluté a tím pádem zralé, ale chutná jako okurka, nic mimořádného. Roste ovšem bez nároků na cokoli a vypadá atraktivně.

Litovala jsem, že jsem si nekoupila krásný plod Pitahaya, který mi za stovku připadal drahý – jsem husa, utratím za různé blbosti mnohem více. Kdysi už jsem tento kaktus vysela a vyrostly nádherné rostliny, jenže mně pak začalo zajímat něco jiného a nechala jsem je uschnout, škoda. Asi se pokusím tuto nádhernou exotickou rostlinu vypěstovat znovu a tentokrát ji nenechat zahynout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *