19. listopad 2019

Na listopad je hodně teplo a dnes to vypadá na slunečný den. Pořád ovšem fouká. Na zahradě je docela mokro a moc se toho dělat nedá, ale já hrabu listí, kterého je u nás hlavně díky dvěma obrovským vrbám hromada. Nehrabu ho proto, že si myslím, že je to potřeba. Naopak jsem přesvědčená o tom, že by mělo zůstat na místě, kam spadne, ale stále mám nedostatek organické hmoty v rajčatových boxech a tak to záplatuji listím. Ohrádky mají tu výhodu, že listí zůstane na místě, kam je vysypu a neodfoukne mi je vítr, na záhonech se bohužel dlouho nezdrží. Chodím a vymýšlím, kam bych umístila záhon pro jahody, na který by alespoň občas svítilo sluníčko, je to těžký úkol. Viděla jsem pořad o zelených střechách a docela mně mrzí, že naše dvě stavby nemají rovnou střechu, docela bych se vyřádila.

Musím donést něco do práce a já to nikdy neodfláknu kupovanou bomboniérou, takže si hraju s cukrovím. Většina rodinných účastníků naší každoroční vánoční sešlosti se vrhla na zdravou stravu bez cukru a mouky, sestra dokonce pečlivě váží a zapisuje každé sousto a najíždí na keto dietu a můj švagr plave denně 3km, colu vyměnil za vodu s citronem a hromady bílých rohlíků za ty celozrné. Nemám tedy péct žádné cukroví, když tak jen medové trubičky pro neteř a něco pro babičku. Syn by přivítal nějaké raw speciality. Dobrá tedy, já se klidně přizpůsobím, budu mít rozhodně mnohem méně práce.

Začala jsem znovu každé ráno cvičit a díky tomu mně bolí každý sval, dnes jsem měla vážné problémy se vstáváním z postele, věřím, že si to brzy sedne. Udělala jsem si velikánskou radost a objednala nádherné růžové kulečníkové tágo ze speciální dámské kolekce. Je rozkošné !

6 thoughts on “19. listopad 2019”

  1. Já byla dnes připravená vykopat mrtvý keř triloby, i jsem si tam včera přinesla rýč, ale opět mi po pár pokusech o zarytí došlo, že budu muset přijet s krumpáčem – stejně do té díry musím přivézt i kompost. No byla jsem teď ráno se psem a to hezké počasí je hezké hlavně přes okno 😉 vichr je docela výživný. Takže kouknu na předpověď na další dny a tohle možná ještě odložím. Vymyslím si něco jiného 🙂 A jsem si naprosto jistá, že cukroví to nebude 🙂 Tak ať ti to parádní tágo vyhrává!

  2. Jejda zapomněla jsem: ty jsi pekla ty sušenky, co máš v úvodu? To jako fakt? Ty brďo, to bych nesesmolila ani omylem, na tohle jsem kopyto a když už něco, tak se to třeba i dá jíst, ale estetická hodnota silně pokulhává :-)))

  3. Já jsem si užila nádherné dopoledne a chystám se do práce, mám odpolední.Takto mi to připadá ideální, dobře se naladit, užít si sluníčka a být pak příjemná na lidi. Večer mi práce nevadí, doma už za tmy stejně houbelec dělám.
    Sušenky jsem pekla, jsem holka šikovná.

    1. No to jsi, máš za tu nádheru můj neskonalý obdiv. A od kdy do kdy máš vlastně tu odpolední? Já mám s tím krátkém dnem pocit, že absolutně nic nestíhám a hlavně ani nedělám – pořád mi to říká, že to ani nemá cenu s ničím začínat. Už tuším, jak se mi to zase nakupí (prokrastinace je svině) a pak se z toho pos…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *