Djukre F1

Letos mi u cherry odrůd nějaký šotek promíchal jmenovky a tak jsem se domnívala, že podle mohutného růstu a velikých listů této rostliny se jedná o Kotju. Po vybarvení prvních plodů bylo vše jasné. Měla jsem dojem a přebal tomu napovídal, že půjde o cherry rajče. První plody byly ale hodně veliké, až 60g a to mi nesedělo. Firma Patrner ovšem při podrobném popisu odrůdy udává koktejlovou velikost. Plody jsou velikostně hodně různorodé, velmi náchylné na nekrózu květního konce, rostlina je sice obrovská, ale rajčat není mnoho, na vijanech je jich málo a jíst se dají až po naprosto dokonalém vyzrání, pak je chuť jakž takž akceptovatelná. Ani odolnost vůči chorobám není zrovna omračující, listy začaly brzy flekatět a usychat, i když to rostlině evidentně neuškodilo. Dočetla jsem se, že rajče je vhodné na sušení a to tedy ani náhodou. Tato odrůda se mi nelíbí a tak ji už nebudu pěstovat. S radostí si ovšem u firmy Partner objednám letošní novinky.

2 thoughts on “Djukre F1”

  1. Zdravím,
    Zrovna na toto jsem koukal u olzy, ještě že jsem ho nevzal, zvítězila moje nedůvěra k černým rajčatům, za to Kotja se povedla, výborné, plodné a zdravé rajče i když už se začíná pomalu kroutit listy a měnit barvu, ale většinu už mám sklizeno a odebrány semínka jestli se příští rok povede. Taky mi hodně připomíná čokoládku z ruska, sladkostí a tou šlupkou asi to bude nějaká varianta.

  2. Taky zdravím,
    Kotja je parádní odrůda a já mám radost, že všichni, kdo do ní letos „šli“, jsou velice spokojení. Už je v prodeji Růžový Kotja a vypadá úžasně, rozhodně se pokusím semena získat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *