7. duben 2024

Využila jsem chvilku, než si moje záda vzpomenou a začnou opět protestovat, a vynosila jsem všechny sazenice dwarf rajčat ze skleníku na dvůr. Měly se tam jako v ráji, teploučko, dostatek rozptýleného světla a hlavně bezvětří. Podle toho taky vypadají. Jsou, řekla bych, luxusní.

Včera večer jsem vyvařila slupky ze tří velikých brambor a jedné cibule. Vývar jsem nechala stát do rána. Rostliny stejně nejlépe přijímají postřik na list v ranních hodinách. Namíchala jsem roztok v poměru 1:10 a ještě uvnitř skleníku provedla postřik. Třeba papriky tohle počínání milují. Nový postřikovač je super.

Rajčata jsem pak vynesla na dvůr a okamžitě se do nich opřel vítr. Mají velmi bohaté listoví a koruny jsou tak objemné a těžké. Takže jsem bleskově musela nachystat tyčky a provázky. Zaznamenala jsem, že se na mě rostliny mračí 🙂 Taky bych reagovala stejně. Snad tu změnu prostředí zvládnou bez úhony. Je potřeba si zvykat na venkovní umístění. Na noc je pro jistotu šoupnu pod převis střechy k jižní vyhřáté zdi. Tam tolik nefouká a zmoknout by zatím nemusely. Zalila jsem je zbytkem vývaru ze slupek.

2 thoughts on “7. duben 2024”

  1. Dobrý den, tento výluh používáte na posilnění rostlin, nebo je to nějaká prevence škůdců? O slupkách z brambor a cibule jsem ještě neslyšela, ale kontejnerovaným papričkám bych určitě ráda přilepšila. Díky za odpověď, pěkný den.

  2. Jde hlavně o výživu, ale slupky z cibule spousta škůdců taky moc nemusí. Jen v tomto případě je lepší je vyluhovat v alkoholu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *