26. září 2019

Vždycky jsem byla aktivní sportovec a šlo mi vše, na co jsem sáhla. Začínala jsem s atletikou a vyhrávala všechny závody ve skoku do výšky, kterých jsem se zúčastnila, běhala jsem 400m a dokonce oštěp mi létal docela daleko. Všechny školy, které jsem navštěvovala, jsem reprezentovala ve volejbale, basketbalu, atletice i ve střelbě z malorážky. Hrála jsem stolní tenis i badmington. Pak nám kousek od baráku postavili tenisové kurty a bylo rozhodnuto, propadla jsem tenisu. Ještě nedávno jsem mlsně pokukovala po golfu, ale v blízkosti není žádné hřiště.

Proto mně docela mrzelo, že ani syn ani dcera moje sportovní nadšení nesdíleli. Syn chvíli koketoval s kung-fu, ale parně ho to nenaplňovalo a dcera je spíše modelka. Srdce mi naopak poskočilo, když jsem zjistila, že vnuk je totálně po mně a tak okamžitě vyfasoval tenisovou raketu, hokejku a to i tu na florbal, kopačák, míče na volejbal, házenou a basket, samozřejmě taky lyže. Vše jsme intenzívně trénovali a on , podobně jako já, zakotvil u tenisu.

Je velmi nespravedlivé, že už v tomto raném věku se mohl účastnit úžasné tenisové show a to Laver Cupu v Ženevě a já nic. Zápasy sledovali z VIP zóny a Matyáš se okamžitě skamarádil se samotným Rodem Laverem a Fredem Stollem.  Snad mu tento zážitek bude v jeho tenisové kariéře povzbuzením. Jak já jsem jim záviděla!

2 thoughts on “26. září 2019”

  1. Vidíš…a my na to čučeli jen v telce 🙂 Dobrý!!!(není tu palec nahoru, co by to líp vystihnul 😉 ) Hmm Jani, dcera je kočka(další palec nahoru) kolik jí prosím tě je? Vypadá strašně mladá (na takové dítě 😉 ) a hlavně…asi jsem ji nikdy neviděla. Je dobré, že můžeš vnuka k těm sportům vést, nějak vůbec nechápu rodiny, kde nikdo nesportuje, tedy ani mamka, ani taťka a následně tedy ani děti. Měl to i můj muž tak…naštěstí začal alespoň fotbal a už se jeho cesty ubraly jiným směrem, asi i působením naší rodiny, kde se sporty taky žilo odjakživa. Jsem se chystala už několikrát k tobě nakounout, ale začalo se nám to kupit, pořád něco, každý víkend nějaká akce(a to jsem léta nevytáhnula paty z domu) pořád nějaké oslavy a teď chce ještě mamka přerábět koupelnu, takže s ní lítám po koupelnových studiích…že snad už konečně něco vybere(nemá to konce 🙁 ) Takže neděs se, ani neslibuju, i tento víkend mám tak plný, že ani netuším, jak to zvládnem všechno…

  2. Dceru jsi ani potkat nemohla, brzy odešla do Strážnice na osmiletý gympl a potom vystudovala práva v Praze. Tak hele, my holky v naší rodině vypadáme všechny mladě.
    Nějakou Asiminu ti schovám do zavařovačky, prý tak vydrží o něco déle.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *