11. září 2019

Tuňákový salát s quinoou jsem si chtěla nechat k obědu, naplnit jím papriku a zapéct v troubě. Jenže ty papriky Partner jsou tak krásné, že je nedokážu znehodnotit svým kulinářským uměním, ještě se jimi budu chvíli kochat. Salát jsem snědla ke snídani.

Letos jsem poněkud rozčarovaná z pepina. Do sazenic jsem vrazila téměř tisícovku s tím, že se budu celou sezónu přejídat žlutými melounky a ono nic. Rostliny nádherně a bohatě kvetly, ale všechny květy postupně opadaly. Až nyní se začínají ukazovat nějaké plody, tak je asi přemístím do skleníku, aby se pokusily dozrát. Proti loňsku jsou ovšem mnohem menší. Shodli jsme se s Vaškem, který je na pepino expert, že letos prostě není pepínový rok.

Ve skleníku krásně dozrávají fíky a dumala jsem, co za plody předvádí moje mandarinka Honey a ony se do její koruny vmezeřily chilli papričky. Mandarinka ovšem taky shodila všechny malinké plody, ve skleníku se jí vůbec nelíbilo, a to jsem si mylně myslela, jak jsem jí udělala dobře. Všechny citrusy zůstanou venku, jsou na to zvyklé.

Postupně přemísťuji svoje kontejnerové stáleplodící jahodníky do skleníku a vypadá to, že jim by se tam mohlo líbit a do konce sezóny by ještě nějakou jahůdku poskytly.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *