Partner F1

Tato paprika mně letos dokonale ohromila. Je neuvěřitelně sexy. Rostliny jsou vysoké až 150cm a díky mohutně rozvinutému kořenovému systému jsou odolné vůči nepříznivým podmínkám. Papriky jsou veliké a moje zatím tři sklizené plody všechny atakovaly 300g, mají nádhernou tmavě červenou barvu, tlustou stěnu a vynikající sladkou chuť. Jednu rostlinu pěstuji v textilním květináči a po celou sezónu vegetovala venku na dvoře, až nyní jsem ji přemístila do skleníku. Druhá roste ve skleníku ve volné půdě jako vůbec jediná rostlina. Je zajímavé, že paprika v květináči a umístěná venku už má plody hezky vybarvené, tak ta skleníková je hodně pozadu. Rozhodně budu tento hybrid pěstovat i nadále, jsem nadšená!

V letošní sezóně -2020-jsem vysela poslední dvě semena a mám dvě krásné rostliny tentokrát ve skleníku v nádobách o objemu 20l. Obě měly bohatě nasazeno, ale vichr mi na ně shodil těžké zrcadlo, takže plodů zůstalo je poskrovnu, ale rostliny jsou krásné a mohutné a tak se těším na novou vlnu. Znovu a znovu mně udivuje krása a vynikající chuť těchto paprik. Základem úspěchu je jejich mohutný kořenový systém.

4 thoughts on “Partner F1”

  1. Papriky mi poslední dobou vůbec nedělají dobře na trávení, ale mám je zasazené samozřejmě, nějaké ; -) Nějaké sazenice jsem si předpěstovala, tuším Amy to byla, něco přinesla tchýně, ona toho vždycky vyseje a pak mi to cpe : -)) Takže se hlásím o semínko skvostné papriky na příští sezonu ; -)

  2. Na to, jak je skvostná, je úplně nenáročná a to se mi líbí, vůbec nepotřebuje skleník. Nemusím sklízet z jedné rostliny kilogramy plodů, mě stačí několik nádherných výstavních kousků. Taky nejsem veliký konzument paprik, žlučník se brání, ale když už si papriku dám, tak ať je to nádherný a vychucený exemplář. Semínka samozřejmě poskytnu.

  3. Ano, jsou to první plody, ale semena z Ruska dorazila pozdě, takže jsem taky opožděně oproti jiným odrůdám vysévala. Partner píše, že jde o středněranou odrůdu, ale je asi pozdní. Taky ona nejdříve vytvořila obrovské množství zelené hmoty a teprve pak začala nasazovat na květ. První květy jsem ovšem odebrala. Ale stojí za to, být v tomto případě trpělivý.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *