20. srpen 2019

Zítra ráno odjezd na dovolenou, připravila jsem tedy moje poslední zahradní jídlo dle svých představ, na dovolené vaří dcera a to bude samá exotika. Jsme co se týče jídla poněkud netypická sestava a tak stravování se po restauracích nebo dokonce nějaká plná penze nám nevyhovují. Já si sebou vezu vagón žitných crispy breads a bednu rajčat, to mi ke štěstí naprosto stačí, jo a ještě dostatek piva. Jede s námi i kamarád truhlář, kterému něco dlužím za provedené práce a on si to hodlá vybrat v pivech, samozřejmě točených, konečně parťák do hospody, raději jsem vyměnila nějaké ty kuny navíc.

Manžel dovezl nějakou úrodu z vinohradu. Broskve jsou letos menší díky velkému suchu, které mladé stromky ještě špatně snáší. Mám ovšem obrovskou radost z hroznů, které jsou všechny dokonale zdravé, ani jediná kulička není špatná, a to byl vinohrad jen dvakrát ošetřen postřikem sody a dehtového mýdla. Sousedi docela čuměli.

Tak se tady mějte všichni famfárově a já jen doufám, že naleznu zahradu v podobném stavu, za jakého ji opouštím.

3 thoughts on “20. srpen 2019”

  1. Hlavně se měj parádně ty Jani na dovči a jsem překvapená, neboť jsem měla tak nějak zafixováno, že jdeš na Nohavicu (nevím,kde jsem k tomu přišla ; -) ) Těšila jsem se na nějaký déšť, že nás něco trefí, neb situace začíná být tragická – od Javořiny už voda nepřitéká, jen něco málo z Filipova. Ty včerejší 2mm ani nedopadly na zem : -(

  2. Na Nohavicu jsem sice sháněla lístky, ale bohužel pro kamarádku. Škoda, velká škoda!
    Při pohledu na zahradu jsem mírně na rozpacích, kamarád při zalévání malém položil život a zachránil mi tím spoustu úrody, ale stejně je to všechno suché jako na poušti.

  3. No, jo, jeho z toho neviň, nezapršet jednou v neděli, tak je to už po smrti všechno. Teď jsem byla nahoře a v náhonu jsme opět bez vody…ach jo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *