3. červenec 2019

Po mé každoranní bosé procházce po zahradě jsem si musela nasadit tlusté ponožky, tak jsem měla zmrzlé nohy, rosa byla dnes obzvláště studená. Samozřejmě jsem se zastavila u mého podloubí, na kterém se začíná roztahovat dýně, která je krásná, ale kvete zatím jen samčími květy. Uvažuji o tom, že bych jí ucvakla vegetační vrchol a na vedlejších výhonech by měla tvořit i květy samičí. Výhodou vertikálního pěstování melounů pro mě je, že je mohu okukovat a kochat se, jak krásně přibývají na hmotnosti.

Eva se ptala na raný determinantní Kibits, který má mít podlouhlé plody. Na obrázku je vidět, že plody jsou spíše vajíčka a než raně dozrají, uplyne ještě spousta času. Odrůd s oválnými plody mám letos v sortimentu hodně, takový tvar se mi totiž líbí. Zatím vypadají všechny tak, jak by měly a produkce bude taky zřejmě v pořádku. Jedná se o hybridy ruské firmy Partner a jejich rajčata ještě nikdy nezklamala.

Nekróza plodů, jejíž počátek jsem objevila na jednom plodu odrůdy Big Mama se vůbec nerozšířila a na rajčeti je stále jen malá skvrnka, která se nijak nezvětšuje, to je v pohodě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *