24. červen 2019

Dnes ráno je na zahradě všechno nebývale svěží a vše, co nemá dole otvor je naplněno vodou. Konečně ! Radko prosím o report o napršených milimetrech. Pokud se potvrdí předpovědi a budou vedra tropická, tak vše totálně zaroste plevelem a já nejsem na nějaké pletí zrovna stavěná. Doufejme, že kulturní rostlinstvo se statečně o svoje místo popere.

Začíná být v permanenci můj fotogenický talíř. Rovněž úroda začíná být totiž na všech frontách fotogenická, od malin až po rajčata. Cherry odrůdy už nakukují nad konstrukci i když jsou vedeny na dva a více výhonů, letos to vypadá, že budu sklízet ze žebříku.

Paletový box, ve kterém vegetují dýně a roubované rajče se zaplnil. Dýně se mají k světu a intenzívně využívají půdu nadupanou živinami. Rostlinstvo v boxech jsem ještě ničím nehnojila, bohatě si vystačí s tím, co jim přes zimu nachystaly nejrůznější mikro a makroorganismy. Rostlina roubovaného rajčete je nádherná a nasadila spoustu plodů, dva zálístky už rostou na záhonku. Bohužel se během přepravy někam vytratila cedulka s názvem, ale mám dojem, že plody byly růžové, nechám se překvapit.

Důkladně jsem roztokem dehtového mýdla namydlila celý vnitřek skleníku a budu v tom pokračovat i nadále, abych těm aktivním sviluškám znechutila pobyt. Přísahala jsem na holý pupek, že letos nebudu za žádných okolností používat chemii a tak žádný Vertimec, to by mi čest nedovolila.

3 thoughts on “24. červen 2019”

  1. Je skvělé, že si po hodně dlouhé době mohu dnes ráno místo zápolení s konvema v klidu pod pergolou vychutnat snídani a kochat se pohledem na nechcíplou svěží zeleň.

    1. Já si zase ráno zálibně prohlížela mokrou hlínu…už je to dost týdnů, co jsem to viděla naposled. Nemyslím ta kolečka, když něco poleju;) ale všude tu vlhkou zem…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *