21. květen 2019

Dnes budu psát průběžně, mám volný den a pokusím se udělat něco na zahradě. Je ale šílené mokro, za chvilku jsem měla promočené boty i dvoje ponožky, musím někde objevit založené gumáky.

Jahody mi dělají obrovskou radost, v nádobách předvádějí velmi slušnou úrodu a už se začínají červenat i na záhonku, hlavně se má k světu odrůda Karmen. Ta se mi neplánovaně rozrostla na mém nejkvalitnějším rajčatovém záhonu a snaží se předvést maximum, asi abych je po sklizni neodstranila. Rozhodnu se podle toho, jak se budou snášet s rajčaty. Mezi rajčata vysadím afrikány a proč ne plnokvěté kousky.

Musím dnes připravit kyblíky a namíchat zeminu, očekávám pepinovou smršť. Rostlinky pepina dorazily a musím konstatovat, že tak precizně zabalenou zásilku jsem ještě neobdržela, sazenice neměly šanci se při jakékoli manipulaci pohnout ani o milimetr. Krabici okamžitě zabavila jedna z koček. Kočky si ovšem oblíbily válení zrovna v místě, kam jsem zasadila meloun, takže jsem mu byla nucena vyrobit jakousi ohrádku.

Nakonec se do té krabice nacpaly obě kočičí sestry a vrněly spokojeností.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *