20. květen 2019

Dnes ráno, když jsem odjížděla do práce, lilo jako z konve a já nadávala celou cestu jako havíř. Na intenzitě nadávání jsem ještě přidala, protože všechny světelné křižovatky byly totálně ucpané a že jich mám na trase nepříjemně mnoho. Potom se sice vyčasilo, ale to mi bylo za pokladnou houby platné.

Několikrát jsem odpoledne byla ve skleníku a musela jsem pokaždé počkat, až přejde přeháňka, abych mohla vyjít ven. Ať už jde takové počasí do háje! Rozhodovala jsem se dnes, co s paprikama. Měla jsem v plánu jich většinu vysadit ven, ale zjistila jsem, že není kam. Některé jsem drze přidala k rajčatům do boxů a taky jsem je šoupla do zeleného sudu na vodu, kterému chybí dno. V něm se kdysi velmi dařilo fialovým paprikám. Většinu budu muset nechat v nádobách. Mám ještě několik volných textilních květináčů a v nich si papriky lebedí. Navíc je nemají v oblibě mravenci, asi jim táhne do hnízda, a nechávají tak rostliny na pokoji.

Boj s mravenci už mě vysiluje. Myslela jsem to s nimi dobře a použila velmi mírné prostředky, abych jim naznačila, že se mají vystěhovat ze skleníku. Nepomohl ani loni osvědčený bufet. Jeden byl málo a protože je to záležitost dosti nákladná, zvolila jsem konečnou a naopak velmi levnou metodu. Nasypala jsem jim prášek do pečiva, který jim chutná, oni se ho přežerou a on dacan nabobtná a mraveneček pukne. Dobře jim tak!

Objednala jsem si sazenice Pepina. V nabídce bylo, že pokud objednám více než 12ks, tak dostanu tři nějaké odrůdy zdarma k vyzkoušení a já baba chamtivá jsem je tedy objednala. Kampak já je asi umístím? Myslím, že k jahodovému žebříku přibude ještě jeden a to pepinový. Je škoda, že na baráku nemáme plochou střechu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *