Trjoška

Tak už konečně stojí – ruský skleník Trjoška 3 x 4m. Budu nadále používat výraz skleník, protože než bych pokaždé napsala obloukový polykarbonátový přístřešek, zapoměla bych další plánovaný text. Montáž nám trvala nekonečně dlouho, ale jsou k tomu zapotřebí minimálně dva lidé a sladit vzácné volné chvilky a hlavně chuť do práce s manželem bylo obtížné, a když už jsme měli oba čas, tak nám práci zmařil neustálý několikadenní vichr. Skleník jsme umístili v přední části naší zahrady, která bezprostředně sousedí s chodníkem a tak jsme byli neustále pod dohledem kolemjdoucích, kteří sledovali naše snažení s velikým zájmem.

Návod na montáž byl přehlený a vypracovaný do detailů, lepší v originální ruštině než v překladu. Byly dodány všechny potřebné součásti, jen těch minišroubků a matiček byly stovky. Někde chyběly potřebné dírky, ale to se vrtačkou lehce napravilo, nějaké chybějící šroubky bylo potřeba dokoupit. Prostě práce pro trpělivého a zručného kutila, v případě mého muže byla někdy potřeba přilba, neboť při přehlédnutí příčky – naprosto nechápu – se praštil do hlavy. Utrpěl otřes a tržnou ránu a já záchvat smíchu, jistě v tu chvíli necitlivý a nevhodný. Manžel proklel do horoucích pekel všechny nejen ruské skleníky a montáž se mírně pozdržela.

Konstrukce působí mohutným dojmem, je díky podpěrám a zakopaným profilům velmi pevná a ani se nehne. Líbí se mi taky  použítí pouhých dvou polykarbonátových oblouků, které pevně přiléhají a i při velikém větru se nic nechvějě a nedrnčí. Výhodou je pro mě výška 2.1m, nemusím jako bývalá basketbalistka a tenistka ohýbat věčně bolavá záda a ještě je veliká rezerva. Mám dojem, že pokud by naši oblast náhodou postihlo zemětřesení, tak dům by se možná zřítil, ale tento ruský skleník by dále hrdě trůnil na svém místě.

Jeho tvar je tady u nás zatím nezvyklý a působí atraktivně, jsem naprosto nadšená. Lidem se líbí a už musíme odpovídat na dotazy ohledně dodavatele a ceny. Výrobce by měl přihodit nějaký bonus za vystavení svého produktu a perfektní reklamu. Jako první jsem dovnitř umístila židli a sklenici na pivo. Sedím, kochám se, popíjím zlatavý mok a vymýšlím, jak to uspořádám v interiéru.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *