Trpaslíci 2024

 

Opět jsem při výběru semínek dwarf odrůd pro rok 2024 měla šťastnou ruku. Nebrala jsem jich zbytečně mnoho, ale ty, které mi momentálně zdobí dvůr v hranatých květináčích, jsou úchvatné. Jen to zalévání je malinko náročněšjší. Teploty jsou momentálně hodně vysoké a pokud náhodou zaprší, tak rozložité husté koruny rostlin vláhu nepustí ke kořenům. Zalévat je tedy potřeba ráno i večer. Taky jsou rajčata věčně hladová a tak neustále míchám nějaké výživné dobroty. Používám výhradně domácí zdroje a ze zakoupených prostředků přidávám mikroprvky a vápník na postřik.

Loni jsem se pokoušela několikrát o výsev odrůdy Antho Striped a nevyšlo to. Tak letos se to povedlo a já jsem totálně fascinovaná krásou jak rostliny, která je úžasně kompaktní a tmavě zelená, tak z plodů. Ty chutnají skvěle. Je to prostě pecka 🙂

Radost velikým množtvím atraktivních rajčátek mi dělá Maritime Bells. Už nevím, jak ještě dokonaleji rostlinu uvázat, aby se nehroutila pod tíhou spousty plodů. Chuti  dávám známku 7 z deseti možných.

Já mám slabost pro striped odrůdy a tak jsem znovu vysela Stony Brook Speckled. Plody vypadají tentokrát mnohem větší. Rostlina s krásnými zdravými a velikými bramborovými listy je ozdobou letošní sestavy. Ještě mám Stony Brook Heart, ale na rostlinu se mi díky vichru zřítil stojan s květinovými truhlíky a tak se snažíme o znovuzrození.

Dwarfy se letos všechny mimořádně povedly. Bude z čeho vybírat.

 

1 thought on “Trpaslíci 2024”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *