11. červen 2024

 

Na noc jsem se momentálně přesunula do fóliovníku a spím jako dřevo a hodně dlouho. Těsně vedle teče řeka a zvuk proudící vody je velmi uklidňující. To se ovšem nedá říci o koncertujících žabách v našem zahradním jezírku.

Na listech rajčat jsem objevila Cladosporium tedy čerň. Je to s touto houbou pro mě setkání premiérové. Nikdy se zatím na mých rostlinách nevyskytla. Důvod je jasný. Kvůli motýlům jsem nemohla větrat a až jsem je vystěhovala, opomněla jsem vykasat bočnice přístřešku. Je ale zajímavé, že napadené listy mají rajčata vysazená nejblíže vchodu a tedy čerstvého vzduchu mají nejvíce. Vzhledem k tomu, že není známá produkce žádných významných myotoxinů, jde pouze o kosmetickou vadu na kráse. Ani to napadení rostlin není nijak masivní, jen několik spodních listů. Už větrám intenzívně.

Ve fóliovníku mám vysazena pouze cherry rajčata. Všechny rostliny už dosáhly na strop a já jim postupně ukončuji růst na všech výhonech. Násada plodů je slušná a ty začínají dozrávat. Rostlin jsem dovnitř vysadila pouze dvacet a tak mají k realizaci dostatek místa.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *