Odrůdy a obsahem anthokyanu 2024

 

 

Já mám pro indigo rajčata slabost a letošní nová kolekce už začíná ukazovat plody. Všechny mi připadají krásné a zajímavé. Tentokrát nejsou úplně všechny rostliny umístěné na nádvorním vysluněném záhonku, kde bývá barva nejvíce intenzívní. Bude tedy možnost porovnat.

Blue Beauty, Blue Betty a Gargamel jsem ponechala v poměrně malém květináči, ale zapustila jsem ho do nádoby větší. Rostliny jsou spokojené a vypadají božsky. Vedu je na dva výhony a nenechám je vyrůst příliš vysoko. Ve chvíli, kdy budu s násadou plodů spokojená, nekompromisně ukončím růst. Slibuji si od tohoto způsobu pěstování větší a kvalitnější plody. Bude jich možná méně, ale to mi nijak nevadí.

Obrovská a nacpaná plody je Rebel Stf. Kayligh Anne a to jsem jí povolila dokonce výhony tři. Vše zvládá s přehledem. Oči nemůžu spustit ze Sofiina Sladkého Karamelu. Velmi připomíná Rebel Stf. Prime, ale ve finále by barva měla být výrazně odlišná.

Jsem spokojená.

 

6 thoughts on “Odrůdy a obsahem anthokyanu 2024”

  1. Dobrý den Jani. Opět krásné podívání a těším se na další fotky, až povyrostou nebo až dozrají. Všechna moje rajčátka z Vašich semínek (zkouším od Dwarf, cherry, přes žebrované, na sušení, až po srdce a minusinské odrůdy) se mají taktéž k světu, ale trápí mě obava z plísně, protože teď tady u nás na jihu Čech hodně a vydatně prší, některá mám sice pod střechou, ale některá ve volném prostoru bez zastřešení. Vím, že vy jste na plísně loni vyzrála, mohla byste mi prosím alespoň obecně poradit, co byste třeba podnikla Vy, samozřejmě z dostupných možností, když nechci použít chemii? Moc děkuji i za malou radu. Hezký den.

  2. Zdravím!
    No já jsem na tu plíseň nevyzrála, ona se nedostavila a to naštěstí už několik let. U nás je totiž sucho a to i nyní. Nezálevala jsem, mělo pršet včera. Nepršelo a nevypadá to ani dnes. Pokud něco málo z nebe spadne, rostliny stačí včas oschnout.
    Chystám se ke kamarádce pro přesličku a postříkám výluhem. Kdybych měla z plísně obavu, použila bych syrovátku.

    1. Ahoj. Tady prší, prší, jen se leje. Asi se budu orientovat na odrůdy odolné k plísni. Některé jsem vyzkoušela (Rubilicious a Primabella) a jsou i chutné. Nemáš něco v rukávu? 12 choulostivek jsem nacpala do skleníku, zatím se jim tam docela líbí. Ale venku, nevím, nevím, letos to u nás na dobrou rajčatovou sezonu nevypadá.

      1. No já ty odrůdy odolné plísni nepěstuji.
        Snažím se rajčatům na zahradě najít takové stanoviště, kde by i o případných neustálých deštích co nejrychleji oschla.
        Využila jsem dobu, kdy je manžel mimo domov a ten se tedy bude hodně divit, kam všude jsem nacpala rajčata.

  3. Jani, děkuju vám za odpověď. Zkusím syrovátku, přesličku nikde v okolí nevidím 🤗. Jen poslední dotaz,jak moc naředit? Jinak tedy přeji občasné zalévací deštíky a ať se daří 👍

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *