24. květen 2024

 

Mám tři stromky tomelu. Letos dostaly diky jarním mrazům hodně zabrat, ale každý jinak. Hana Fuyu to odnesla nejvíce, omrzlo zhruba 90% koruny. Brilliant Red, který ješte stále roste ve velikém květináči, omrznul z 50% a Nikitskaja Bordovaja se ukázala jsko naprosto nejodolnější a poškození mrazem odhaduji do 10%.

Stromky sáhly do zásob a vytáhly náhradní pupeny. Nečekaně bohatě kvetou. Jen Hana Fuyu nemá kvítek ani jediný. Budu dělat vše pro to, aby nějaká úroda byla. NB je bez problémů a zaplodí vždy. Jen těch plodů by nemusela tolik shodit. Tomely potřebují hodně vody a tak se snažím zalévat a občas jim přilepším i nějakou tou dobrotou.  Zrovna mám k dispozici kvalitní zeleninový vývar.

Přeji všem Janám, a že nás tady je spousta, sluníčkové prožití svátečního dne. Já jsem si koupila dárek a to velmi praktický. Už nemám energii plazit se po kolenou a vyžínat trávu kolem stromků a záhonů pomocí nůžek na trávu. Vybrala jsem si elegantní a slušivý vyžínač značky BOSCH a tak i moje tomely budou mít kolem sebe uklizeno.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *