24. březen 2024

Vůbec nemám ráda číslo 24 a dnes je v datu dokonce dvakrát 🙁 Tak snad tato neděle proběhne bez nehod.

Momentálně nejsem zrovna pohyblivá a pokud se o nějakou akci pokusím, vystřelí mi v zádech bolest, kterou bych nikomu nepřála. No možná někomu ano 🙂 Přesazování mých nádherných dwarf rostlin mi tak zabere mnohem více času a bolí to. Ale všech deset rajčátek vysetých v lednu vypadá spokojeně a možnost vytápění skleníku během noci jim prospívá a to viditelně. Některé srovnávací jedince jsem umístila venku u jižní zdi, ale zžejmě se nad nima slituji a zanesu je za kolegy do tepla. Objem horké vody v kotli  k mojí veliké spokojenosti udží teplotu velmi dlouho a ze skleníku se tak stává moje velmi oblíbené místo. Vyhřívám si tam bolavá záda.

Na obrázku vidíme odrůdy Peppermint Stripes, Pit Viper, Grail, Antho Striped, Gondwana Thunder a Mocha’s Cherry. O výsev Antho Striped jsem se loni pokoušela několikrát bez úspěchu a letos semínka vyklíčila ihned a to obě vysetá.

Rostliny držím v hodně suchém režimu a po přesazení do finálních nádob ještě dlouho vyčkám s hnojením. Většinový podíl v substrátu tvoří kompost a ten je výživný dostatečně.

Rostlinky z druhého výsevu jsou ještě malinké a trůní v zelených mini květináčkách. Před týdnem jsem vysela generaci třetí. Neměla jsem to v plánu, ale je zájem o sazenice. V teplém skleníku těsně pod střechou porostou jako divé.

Zatím obrovská spokojenost.

1 thought on “24. březen 2024”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *