19. březen 2024

Tož zde máme ono magiské výsevní datum a já zjišťuji, že mám veliký skluz 🙁 Ale nijak nepanikařím. Loni jsem vysévala naposledy 28. března a v pohodě to stačilo. Stejně bylo dlouho chladno a venkovní rostliny vše dohnaly. Nesprchávala první květenství a úroda byla vysoce nadprůměrná.

Taky dnes v noci hodně přituhlo, odhaduji to na -4°C. Tak jsem prvně zatopila ve svém kotlíku a jsem nadšená. Doufám, že moji euforii sdílejí rovněž rostliny ve skleníku. Skleník není nijak izolován a polykarbonát to teplo moc dlouho nepodrží, ale stačilo to. Nemusím kupovat drahé plynové bomby a výrazně tak ušetřím. Posbírala jsem košík šišek, nějaké větve pod ořechem a bylo teploučko.

Ráno kolem páté hodiny jsem byla ještě přiložit, ale objem horké vody v kotli teplotu interiéru slušně udžel. Jen si uvnitř musím udělat pořádek. Spoustu truhlíků zavěsím pod strop. V těchto místech je nejvyšší teplota a mám s tímto způsobem pěstování přísady jen ty nejlepší zkušenosti. Rostlinky bývají velmi povedené.  Občas se ovšem praštím do hlavy. Výrazná je úspora místa v dolních patrech.

Jsem velmi spokojená.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *