15. únor 2024

 

Nastala doba přesazovací. Kdo mi chce udělat radost, přinese použité litrové kyblíčky od jogurtů. Používám je už několik let a jsou nesmrtelné. Drenážní otvory jsem umístila zhruba do výšky zhruba 1cm ode dna a zálivková voda mi tak okamžitě nevytéká.

Obvykle si substrát na přesazování velmi pečlivě míchám, ale letos se mi nechce. Kompost je totálně zamořen smutnicema, vermikulit jsem ještě neobjednala, rašelinu ani písek nemám. Tak jsem dnes koupila za pár kaček pytlík v marketu. Obal je hezky barevný a třeba i obsah bude použitelný. Na substrátu pro finální nádoby u dwarfů si ovšem dám znovu záležet.

Končí tím pádem období prázdných okenních parapetů, poněvadž objem se několikanásobně zvětší. Naštěstí jsem to nepřehnala s počtem vysetých odrůd. S tím hlavním výsevem počkám na konec února.

Včil mám motýle 🙂

 

5 thoughts on “15. únor 2024”

  1. Chtěla jsem se zeptat na to odstraňované listí rajčat když zrají plody. Myslela jsem, že to dělají jenom v Rusku, ale je to i na asijských videích, například TEO garden. Já vím, že je to předčasná otázka, teprve sejeme, přepichujeme……… ale až to bude aktuální, už nebudu mít čas na net 🙂

  2. Odstraňovat zdravé listy u rostlin rajčat je hloupost. Kdyby ty listy nebyly potřeba, tak se jich rostlina zbaví sama. Psala jsem o tom kdysi článek Zbavovat rostliny rajčat listů? Je z 22. února 2020.

    1. Mám dojem, že jsem to u Vás četla (moje paměť už drobátko stávkuje). Právě proto mi nejde do hlavy, že TOLIK lidí na světě a ne z jedné země to dělá……

  3. Máš zkušenost s tímhle substrátem? Koupila jsem ho v Kauflandu. Včera otevřela a ovanul mě chemický smrad, tak silný, že jsem ho okamžitě odnesla ven. 🤢

  4. Zkušenost nemám, koupila jsem ho prvně. Rostliny jsou spokojené a já jsem navzdory mému citlivému nosu necítila nic. Patrně jsi narazila na nějakou divnou šarži.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *