14. únor 2024

 

Posledních deset let byla pro mě prioritou rajčata. Vytvořit jim k růstu ideální podmínky bylo to nejdůležitější.

Jenže momentálně se mi líhnou nádherní tropičtí motýli Morpho helenor a ti rádi posedávají na okně. Takže moje krásné sazenice rajčat musely vyklidit pro ně ideální místo u střešního okna. Taky jsem jim už přestala přisvětlovat. Snad se jich ty změny nijak nedotkly 🙂 Vytvořila jsem prostor, kde již nehrozí, že mi motýli budou padat za topení. Těch krasavců se  zatím vykuklilo pět a jsou nádherní a taky docela velicí. Ukázněně se proletí po pokoji a pak se vrátí do své tropické minioázy. Chutná jim ovoce a za lahůdku považují nahnilá jablka, kterých máme ve sklepě slušnou zásobu.

Dnes jsem se pokusila oživit nefunkční čerpadélko ve vodní fontáně. Marně. Potřebuji vodní prvek a tak čerpadlo objednám nové. U Evičky v květinářství už mám objednané další rostliny. Bohužel nemůžu sehnat banánovník.

5 thoughts on “14. únor 2024”

  1. Tak toho Císaře mám. Tedy, na špendlíku za sklem jsem ho kdysi dostala od mámy 🙂 Ale je pořád krásný. Mně by bylo líto, že žijí tak krátce.

  2. No já si vybírám motýly, kteří se živí ovocem. Nemusím někde u dvanácti měsíčků shánět květiny. Díky tomu, že přijímají stravu, dělají mi společnost docela dlouho.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *