Porovnání

Papriky vyseté 1. prosince do kostiček HGA Garden Easy Plug dnes slaví narozeniny. Za jeden jediný měsíc od vložení semínek do média udělaly obrovské pokroky. Dvě sazeničky jsem zasadila do kokosového substrátu a jednu do sadbové kostky. Velice brzy se začaly v drenážních otvorech květináčků objevovat zvědavé špičky kořínků a u kostky jsem pozozovala totéž. Tak jsem vybrala vhodné nádobky, nasypala do nich kokosový substrát, zalila a papriky do nich postavila. Letos jsem se rozhodla, že rostlinky paprik nebudu ani jednou klasicky přesazovat. Pojedeme tak bez sebemenšího poškození kořenů, které papriky nesnáší a reagují zastavením růstu.

Další semínka už jsem vysela 6. prosince a to do kokosového substrátu s výživným zeleninovým vývarem. No a rostlinky nejenže bleskově dohnaly ten šestidenní deficit, ale začínají svoje kolegyně v HGA kostkách předhánět. Rostou v květináčkách po dvou kusech, protože vyklíčila obě vysetá semínka. Nechám je růst tedy ve dvojici. Začínám mít ze svého experimentu velikou radost. Letošní papriky budou (doufám) naprosto dechberoucí 🙂

Jednou jsem je zalila roztokem připraveným z přípravků Fich-Mix a Jungle Garden G2. Přisvětluji tak, aby měly rostliny minimálně 14 hodin světla a to včetně toho denního. Velice jim prospívá umístění těsně pod střešním oknem.

3 thoughts on “Porovnání”

  1. Už se těším na pokračovaní. Vysela jsem papriky z vaší sady 12. prosince. Z těch pěti odrůd čtyři vylezly a daří se jim báječně. Budeme se po vás i nadále opičit. Gypsy Baron jsem vysela znovu, snad vzejde. Toho kokosového substrátu na dně větších květináčků máte nějaké dva tři centimetry?

  2. Dělala jsem zkoušku klíčivosti u semínek paprik a ze čtyř semen spolehlivě vyklíčila tři, většinou tedy všechna. Ten Gypsy to taky dá.
    Vrstva kokosu na dně větších květináčků je vysoká tak, aby ten menší nečouhal nad povrh. Takže individuální.

  3. To střešní okno je poklad, a pokud je, jak se domnívám, jižní (jihozápadní)? tak tam musí být sazeničkám božsky. Málem bych začala závidět 🙂
    Pevné zdraví do toho roku Draka!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *