2. leden 2024

 

Tak jsem dnes vysela první letošní rajčata. Použila jsem své oblíbené desetikusové plato od vajíček. Lze z jednotlivých jamek elegantně vyjmout již vykouknuté rostlinky a přemístit je na světlé a chladnější místo. Karton je po použití snadno kompostovatelný.

Vysévala jsem do kokosového substrátu. Volba padla na odrůdy dwarf, které mají krásně kompaktní růst a nemají tendenci se vytahovat. Jako každý rok mám k dispozici deset nádherných novinek, ale vysela jsem zatím jen pět z nich. Bude totiž velmi obtížné překonat některé odrůdy z loňska. Neskutečně krásné byly Metallica, Purple Heatrttrob, Speckled Heart a taky Stony Brook Speckled. Tak jsem k posledně jmenovanému přidala Stony Brook Speckled Heart a velmi zajímavý Pit Viper.

Vzhledem k tomu, že paprikám zatím stačí jen jedno grow světlo, mám k dispozici ještě další dvě. Místa pod střešním oknem je taky dost a  navíc mám ještě jedno. Do skleníku hodlám rajčata vystěhovat velmi brzy a ve spolupráci se svým starým letitým kotlem jim připravíme lázně 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *