8. leden 2024

 

Tento rok uplyne přesně deset let od chvíle, kdy jsem vysela svoje první rajče. Toto v mém životě významné výročí hodlám bujaře oslavit a začnu hned prvním krokem.

Každý rok na jaře po mně spousta lidí loudí přísadu rajčat. Tak jsem se rozhodla, že tentokrát budu mít ve všem pořádek.  Výsevní medium bude totožné pro všechna semínka a rovněž květináčky budou všechny stejné. Ať to má konečně nějakou úroveň. Zakoupila jsem tedy 150 kusů výsevních kostiček eazy plug a tentokrát včetně plata. Přesně tolik sazenic hodlám letos vypěstovat pro své zákazníky. Ani o jednu více a budu se snažit neprodat nic, co bude určeno pouze pro moji potřebu.

Vyberu tedy 15 skvělých odrůd po deseti kouscích. 50 už je zadaných nyní. Jednou z nic bude  určitě Novosadski Jabučar. Kdo pozdě objedná, zapláče 🙁

4 thoughts on “8. leden 2024”

  1. Dobrý den paní Jano. Mám od Vás semínka rajčat, z čehož mám ohromnou radost. Jelikož jste mi napsala, že si příští rok můžu semínka z rajčátek již získat sama, chtěla bych Vás poprosit o radu, jak přesně postupovat, abych tyto semínka získala, a vypěstovala z nich pak zdravé a silné sazenice. Jsou všude možně napsané různé postupy a rady které se liší, ale mě zajímá, jak postupujete při získáváni semínek Vy, protože tak nádherné vypěstované rajčata jsem ještě nikde neviděla.

    Moc děkují a zdravím Vás
    Marie

    1. Zdravím,
      Semínka jsou proti předčasnému vyklíčení už v plodu chráněná gelem. Takže vybraná semínka dám do skleničky a zaliju trochou vody. Nechám vykvasit a až vidím, že semínka už obal nemají a klesla ke dnu, tak je propláchnu přes sítko a usuším. Skladuji v papírových sáčcích.

  2. Dobrý den, mohla bych si u Vás zakoupit nějakou sadu semen rajčat dwarf? Konkrétně mám zájem o Purple Heartthrob dwarf. Děkuji, Monika.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *