Krasavci z Mexika

 

Bez žebrovaných rajčat si svoje pěstování nedovedu představit. Tyto odrůdy mě prostě fascinují. Odrůdy s názvem Zapotec pocházejí z Mexika a prý je pěstovali Indiáni v oblasti Oaxacan.

Loni jsem prvně pěstovala odrůdu Zapotec Brown a to ve fóliovníku. Byla jsem nadšená jednak z produkce a hlavně mě velmi mile překvapila chuť. Letos opět jedna rostlina vegetovala v plachťáku a aby si měla s kým splknout, pořídila jsem jí kolegu Zapotec Pink. Tato růžová varianta je mnohem mohutnější co do růstu a taky plody jsou větší. Nejprve to vypadalo, že se žádných plodů ani nedočkám, páč všechny květy sprchly. Teprve až ve chvíli, kdy si rostlina vydobyla dostatek světla, tak začala plodit. U stropu tedy vyprodukovala slušný počet velikých žebrovaných krasavců a já jsem je musela  stojíc na stoličce uvazovat, aby se vijany nezalomily.

Rajčata jsou to nádherná, uvnitř docela dutá a jsou vhodná především na plnění, zapékání a grilování. Ještě mi chybí k dopnění barevného spektra Zapotec Ananas Ribbed.

2 thoughts on “Krasavci z Mexika”

  1. Jani, ZAPOTEC ANANAS RIBBED mám semienka z chorv. Webu už 2 roky, ešte som ich nestihla vysiať, Mám 9 semienok, môžem sa podeliť. Tento rok som dala zo žlto- oranžových Yellow Pitanga a tá nebola príliš rebrovaná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *