Focaccia

 

Nedávno jsem si zadělala těsto na pizzu a na její přípravu stále nebyl čas. Těsto si tak na kuchyňské lince poleželo spoustu hodin a bochánek se hodně rozlil do šířky. Bylo mi líto ho vyhodit. Napatlala jsem ho na plech vyložený pečícím papírem, pocákala olivovým olejem a ozdobila rozmarýnem. Během pečení tím oliváčem a rozmarýnem voněla celá kuchyně. Upečná placka byla tak vynikající, že nestačila ani vychladnout.

Tak jsem včera už záměrně vyrobila stejné těsto ze 400g hladké mouky, lžičky sušených kvasnic, lžičky soli, zhruba tří lžic olivového oleje a cca 300ml teplé vody. Hmota byla docela řídká a nechala jsem ji nějakou dobu v klidu pracovat. Pak jsem těsto vylila na plech, ozdobila několika cherry rajčaty, pokropila olejem a přidala snítky rozmarýnu. Pekla jsem zhruba půl hodiny a těsně před koncem pečení jsem focacciu posypala strouhaným sýrem Grana Padano, bo mi kousek zbyl v lednici.

Výsledek je opět prudce jedlý.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *