25. říjen 2023

Dostala jsem chuť na podzimní lečo. Rostliny paprik na dvoře zdobí stále množství krásných plodů, nějaká cuketa se taky najde a kupodivu jsou k dispozici taky rajčata.

Mezi absolutní letošní špičky patří rozhodně Boar’s Tooth, Zalais Pipartomats a Green Icicle. Na rostlinách už není moc listů, ale plody se statečně drží a jsou ve vysoké kvalitě. Vůbec nejsou popraskané a příznivé teplé a slunečné počasí v nich vyladilo chuť k naprosté dokonalosti. Je jich vážně do toho leča škoda. Pro barevnost pokrmu zvolím červené papriky a to ruský Titan, nějaká Alenka se taky najde.

Spousta plodů ještě dozrává na indigo odrůdách a nezmary jsou Cosmos a Chocolate Chestnut. Během sezóny je k dispozici taková spousta rajčat všech možných odrůd, že je člověk jejich množstvím doslova zavalen a je tak docela obtížné v té nepřehlednosti zodpovědně posoudit, které z nich jsou ty NEJ. Ovšem nyní už v čase podzimním se ta kvalita projeví nejvíce. Rajčata začínají být vzácností a tak si je člověk teprve nyní vychutná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *