7. září 2023

 

Nastává doba úklidových prací a to mě hrozně nebaví. Ve skleníku už rostou jen batáty a nějaké zapomenuté papriky. Bylo potřeba vyklidit odplozené šlahouny okurek a melounů. Byl to totální prales, ale dnes ráno jsem se přemluvila a ve skleníku uklidila. Dokonce jsem donesla několik konví vody a alespoň jednu polovinu důkladně zalila. Nechala jsem si od včerejška v koši sekačky posečenou trávu a ta se nádherně zapařila. Málem jsem si opařila ruku. Trávu jsem vysypala do skleníku. nebylo jí mnoho, ale budu pokračovat. Krásně mi to zůrodní půdu.

Housenky Martináče hedvábného se mají čile k světu a apetit tedy mají slušný. Zdroj bobkovišňových listů mám naštěstí velmi bohatý. Už by si mohly hledat místo na zakuklení. Ubytovnu mají luxusní, věnovala jsem jim vyhřívaný skleníček. Momentálně je horko až moc.

Na dvoře začínají dozrávat první mandarinky a Asimina má pod tíhou spousty krásných plodů větve skloněné až k zemi. Budu muset banány podkládat, zřejmě použiji obrácené květináče, protože hodně chutnají slimákům.

Momentálně sháním durman pro housenky Lišaje smrtihlava.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *