21. září 2023

Pod naší jabloní odrůdy Šampion se momentálně nedá projít, aniž by člověk šlápnul na jablko. Je jich plná zem a kupodivu i strom. Tak už jsem upekla první letošní tažený štrůdl a byla to lahůdka. Místo obvyklých vlašských ořechů jsem použila slunečnici a přidala mák, ten bych totiž nejraději přidávala do všeho. Zrovna jsme měli návštěvu a pro ni můj luxusní štrůdl představuje takovou dobrotu, že mi zbyl jen kousek a to okraj 🙁

Padaná jablka osdtartovala moje podzimní odšťavňovací období. Vykutala jsem z komory odšťavňovač, dokonale jsem ho umyla a postavila na linku nové kuchyně. Sluší mu to tam. Ze záhonu jsem vyprostila jednu menší červenou řepu a taky mrkev. Červené řepě letošní podivné počasí dokonale sedlo a předvádí nádherné kousky. Tak jsem dnešní den odstartovala mým oblíbeným nápojem.

Během doby, kdy už nechodím do práce, jsem si vytvořila nějaké rituály a zjistila jsem, že mi hodně vadí, pokud je poruším. Týká se to taky způsobu stravování. O víkendu nás navštívila moje sestra, která nabyla mylného dojmu, že trpíme s máti hlady. Zastavila se tedy v marketu a celý poměrně veliký zavazadlový prostor nádherné červené mazdy naplnila jídlem. Tak si dávám ke kávě sušenku, večer chroustám slané tortilly a vařím si kafe značky Tchibo.

Prosímvás, pokud k nám náhodou pojedete, nevozte jídlo. Děkuji 🙂 Narušuje mi to zaběhlý režim a jako důchodce mě to začíná znervózňovat.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *