26. srpen 2023

 

Včera jsem měla velmi příjemnou návštěvu. Tato parta sympatických lidí už u mně byla na exkurzi začátkem léta a tak jsem je pozvala na ochutnávku. Přítomná byla i jedna čtyřnohá velmi slušně vychovaná krasavice. Tu však více než rajčata zajímaly naše kočky.

Nachystala jsem spoustu rajčat, prkénko a ostrý nůž. Všechna rajčata jim chutnala, v každém nalezli něco zajímavého a poznámkový blok se pomalu plnil názvy odrůd, kreré zaujaly nejvíce. Z těchto rajčat pak dostanou semínka.

Člověk jí především očima a tak hodně zaujaly Minusinský Býk oranžový a Min. Býčí srdce žluté. Každý z pěti zůčastněných degustátorů měl odlišnou chuť a pro mě je taková akce velmi užitečná. Dokonce i rajčata, která mě nijak neoslovila, byla shledána zajímavými.

Jsem moc ráda, že na nejvyšších stupních stanuly odrůdy, které letos bodují i u mých chuťových buněk a to Zalais Pipartomats, Boars Tooth a Green Icicle.

1 thought on “26. srpen 2023”

  1. Jelikož jsem jedna z výše zmíněných degustátorů, tak můžu vše psané jen potvrdit. Celé to byla velká rajčatová mňamka!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *