Ranní košt

Sedím na křesílku, po levé ruce mi dozrává Camelot, po pravé Vaše Blahoroní a kousíček dál je obsypaná rostlina ze samovýsevu. V nedalekém boxu bohatě plodí ruská Thumbelina a Santonio. Tak jsem si mázla chebík a ta cherry rajčátka si vychutnávám. Jednoznačným vítězem je datlové Vaše Blahorodí a to o parník. Majestátní dokonale zdravá rostlina se spoustou dlouhých vijanů je nepřehlédnutelná a to se mi díky vlastní blbosti ulomil hlavní stonek.

Rajčátka jsou pevná, při skousnutí nádherně křupnou, dužina má příjemnou konzistenci a cukry, kyseliny a trocha pikantnosti jsou dokonale namíchány. Mám veliké štěstí, že díky panu Tomášovi zřejmě získám opět originální semínka.

Na stříbrném stupínku se umístila Thumbelina a třetí je Santonio. Tedy jasná převaha ruských odrůd. Na obrázku jsou Camelot a samovýsev, jejichž rajčátka nechutnají špatně, ale konkurence je obrovská.

1 thought on “Ranní košt”

  1. U mňa zatiaľ na stupni víťazov vyzerá, že sa umiestnia 3 rastliny. Za tyčkové Vera, Zlatoyar a Bolstar Baloe. V tesnom závese Prezioso z AT. Si ma motivovala a placla som sa po vrecku. Kúpili sme v AT cestou z lyžovačky. Ruske krickove Alfonz, Jack Pot a Flame sa tiež predvádzajú. Firma Partner vedie, aj ich La Mur( minulý rok ma neuchvatil) tento rok asi rehabilituje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *