2. červenec 2023

 

Proč ta rajčata likviduješ? Vždyť vypadají tak zdravě a krásně!

Nelikviduji, jen už mi došla trpělivost s dwarfy, které krásně rostou, vypadají předpisově, ale bohužel netvoří plody, nebo jen velmi málo. Tak jsem radikálně ostříhala dva trpaslíky, kteří nějak mylně nabyli dojmu, že mi budou stačit čtyři rajčata. Rostou ve stejných hranatých květináčích jako loni, mají velmi podobné složení substrátu a stojí venku na úplně stejném místě. Velmi bohatě kvetou, ale květ se zlomí v kolínku a opadne. Zřejmě jim něco nesedí a já netuším co. A to já většinou na všechno příjdu, jsem přeci vědec 🙂 Takže jsem příčinu odhalila i tentokrát, můžou za to mimozemšťani.

Na úplně stejném místě, ve stejných květináčích a v podobném substrátu vegetují na stejném dvoře i dwarfy, které nálož plodů sotva unesou. Rostliny se liší pouze datem výsevu a zde je tedy pes zakopán. Nevhodně zvolená doba výsevu a rostliny vyfasovaly špatné podmínky.

6 thoughts on “2. červenec 2023”

  1. Ahoj Jani, já mám s dwarfy podobnou zkušenost, tedy ještě horší, nechtějí ani kvést. Tak nevím, co s nimi je, ostatní rajčata nemají problém. Jinak Ti přeji krásné letní dny a těším se na všechny Tvé další články:-)..

  2. Kdy jste vysévala? Že by tím? Já 24.2., též se ulamuji v kolinku. Jakoby ty květy zaschly a konec. Plodů minimálně. Některé zatím vůbec žádné.

  3. Tiež hlásim podobný stav. Neplodia, aj malo kvitnu. Jedine plodí mi pekne Tiger eye, ale ten zase chytil BER, pritom dostáva pravidelnú zálievku, aj wuxal calcium postrek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *