16. červenec 2023

 

Moc jsem se tedy nevyspala. Jednak mi bylo v noci příšerné vedro a pak foukal silný nárazový vítr. Měla jsem obavu, co se mi zase poláme. Naštěstí jsem včera posílila u rizikových rajčat opory.

Mám dnes hnojivou neděli, takže rostlinstvo dostane nějakou dobrotu a já musím vymyslet jakou. Podívám se, jaké mám momentálně možnosti. Já mám chuť na rybu a tak bych taky rajčatům mohla namíchat Fish mix. Přidám nějaké mikroprvky a to bude přesně ono.

Rajčata na zadní záhon jsem dlouho trápila v nádobách a truhlících a vysazovala velmi pozdě. Jsou nádherná! Na nějaké zrání si ještě budu muset počkat, ale já nespěchám. Velikou radost mi dělají odrůdy na sušení a to Montekino, Kokó a Santa Cruz Cada. Pěstuji je z vlastních semínek, nejsou to hybridy a přesto je násada plodů velmi bohatá. Nějaká semínka těchto odrůd jsem rozeslala a tak doufám, že spokojenost vládne všude.

Fascinaci minusinskými odrůdami už jsem zmiňovala, ale znovu žasnu nad tím, jak obrovské plody a v jakém počtu rostliny tvoří.

Loni jsem vybrala z červených datlových cherry rajčátek odrůdy Duelle semínka a vysela. Vyrostla mi nějaká Záhada. Z takových plodů já bych přeci semínka neměla důvod vybírat. Rajčata jsou to ale moc pěkná a na rostlině je jich spousta. Letos mám v označení odrůd neskutečný zmatek.

1 thought on “16. červenec 2023”

  1. To je škoda s Duelle, zajímalo by mě. Tady vyrostla pěkná multiflora. Na rozdíl třeba od Cherry Accordion, kde květenství jsou taková obří košťata téměř bez rajčat.
    Nemáte náhodou Minusinskij Bezrazmernyj? Pokud ano, prosím o foto.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *