13. červenec 2023

Od chvíle, kdy žiju v podstatě venku, tak můj organismus velmi citlivě reaguje na změny počasí. Učím se v tom orientovat, ale včera jsem pochopila, že v noci bude bouřka. Pečlivě jsem uvázala všechna rajčata a ta v nádobách přemístila pod střechu.

V půl jedné ráno začalo intenzívně pršet a silný vítr tou vodou bičoval celý dvůr. Před totálním promočením mně zachránil v rohu uložený veliký žlutý slunečník, který jsem bleskově roztáhla a dospala jsem v suchu. Blesky a hromy mi nijak nevadí.

Rozhodla jsem se, že taková dobrodružství už ve svém věku zapotřebí nemám, i když jsem si to docela užila, a pořídím si pro venkovní spaní něco kulturnějšího, než je rozpadající se psí kotec. Mám vybráno a nyní jen sehnat někoho pro realizaci.

Po bouřce už prší kulturně a všechno rostlinstvo je nadšené, hlavně asimina a tomely, na které už se vody nedostávalo.

1 thought on “13. červenec 2023”

  1. Vyzerá to pekne také spanie by som si aj ja vedela predstaviť. Už viem, prečo máš plné nádrže vody, u nás v noci vôbec nepršalo , až ráno okolo ôsmej začalo mrholiť asi tak do 11. hod, v súdku natieklo asi iba tak 4 krhly vody zo striešky vo dvore. Večer som už musela polievať.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *