11. červenec 2023

 

Zahrada si žije svým životem a dnes ji oživila naše andulka Pepina, která nedopatřením uletěla z klece. Lítá kolem a užívá svobody. Když na ní zavolám, tak odpovídá a já doufám, že ji hlad dožene zpět.

Nastal díky suchu odpočinkový čas, neroste totiž nic, tráva je suchá a žlutá a ani plevel to už nebaví. Takže neustále posiluji svoji svalovou hmotu  jen taháním konví a zaléváním. Včera malinko sprchlo a do nádrže mi nateklo  celých 32 litrů vody. Veškerá voda se okamžitě odpařila při doteku s rozžhavenou zemí.

Rostlinstvo vypadá spokojeně, nezaznamenala jsem žádné škůdce ani choroby. Občas ustřihnu žloutnoucí spodní list u rajčat. Rostliny velmi pečlivě sleduji a zatím jsem neobjevila žádné černé špičky u plodů. Taky jsem pro eliminaci této fyziologické poruchy udělala maximum. Loni jsem prevenci trestuhodně zanedbala a vymstilo se mi to.

Jediný problém mám s minusinskými odrůdami. Rostliny nasadily tolik plodů, že se zalamují vijany a neustále řeším, jak je uvázat. Pokud se plody nacházejí u země, tak je podkládám cihlami a kamením. Složitější je to v patrech vyšších, protože moje bambusové konstrukce pevností zrovna nevynikají. No dělám, co můžu.

4 thoughts on “11. červenec 2023”

  1. Je potřeba zastínit nádoby tak, aby se kořeny nezahřívaly. Nejlépe něčím bílým, co odráží světlo. V nádobách bývá boj s touto nepříjemností složitý. Já jsem teď rajčata v květináčích umístila alespoň na část dne do stínu.

  2. Prosila bych ještě jednu radu ,mám ve skleníku mravence, mraky mravenců, nechci použít chemii, protože by jsme to pak jedli vyzkoušela jsem kde co, hnojník, sodu, skořici nic nezabírá, ted si začali pěstovat puklice na fíkovníku, neměla by jste nějakou zkušenost jak na ně ?Děkuji za odpověd.

  3. No mně zabrala ta skořice. Někdy míchám prášek do pečiva s moučkovým cukrem. Mraveneček si zobne, nakyne a zahyne. Letos je to na zahradě mravenčí kalamita,kam se kouknu, jsou mravenci. Snaží se mi ve skleníku chovat na rostlinách mšice, ale zabrala ta skořice a trocha chilli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *