Pro Mirka

 

Srojek na výrobu zmrzliny už mám doma nějaý ten rok. Jeho hlavní částí je dvojplášťová nádoba s nějakým chladícím médiem, která se musí nechat namrazit v mrazničce alespoň 12 hodin. Pak se vloží do plastové nádoby, přidá se do ní rozmixované ovoce třeba s jogurtem, tvarohem či maskarpone. Zacvakne se míchadlo a za neustálého míchání hmota pomalu tuhne.

Nově jsem si pořídila přístroj, který umí zmrzlinu z ovoce mraženého. Hmota musí být malinko povolená nikoli zmrzlá na kost. Ovoce se vkládá do tubusu a leze sorbet. Já jsem třeba jahody zamíchala s tvarohem a troškou cukru a zmrzka byla vynikající. Fantazii se meze nekladou. Je to rychlé, pohodlné a nemusí se čekat na vychlazení média.

6 thoughts on “Pro Mirka”

  1. Díky za info. Strojek na sorbent jsem si prohlédl na webu, ale není to úplně má představa. Chtěl bych strojek, do kterého dám smetanu, ingredience, čerstvé ovoce, a který to vše promíchá a zároveň zmrazí.
    Do strojku, jehož nádoba se musí nechat namrazit bych asi jít nechtěl, ale je tu další ale…

    Včera byl první letní den, který dopadl tak, že mne chuť na zmrzlinu velmi rychle přešla, podobně jako na bazének u baráku nebo na zahradě. Léto ještě nezačalo a už stojí za velké kulové, ale hlavně že je čím zalévat.

  2. U nás byl první letní den srovnatelný s peklem. Byla jsem permanentně přehřátá a zpocená. Bála jsem se hlášených bouřek a případných krup, ale zapršelo jen symbolicky a do prázdné nádrže nepřiteklo vůbec nic. Zmrzlinu jsme měli z manga.

  3. Mám stroj i s chlazením. Je to poměrně velké zařízení s dvěma miskami a mícháním. Když vyrábím najednou v obou, výsledkem jsou 3 běžné zmrzlinové krabičky ( 3/4 litrové? ). Umíchám v míse dle chuti a vleju do mrazících nerez nádobek (jsou vyjímatelné). Míchadlo je z plastu. Jedno se nám rozbilo (dcera zapomněla dohlížet a včas vypnout ), ale náhradní díl stál asi 20Kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *