Čtvrtý letošní postřik

Moje první tři postřiky rajčat splnily svůj úkol dokonale. Rostliny  vypadají nádherně a ani na těch nejspodnějších listech neuvidíte žádné skvrny či žloutnutí. Rajčata mají vše, co ke svému zdárnému růstu potřebují. Jenže já mám nový postřikovač a byla potřeba ho vyzkoušet.

První postřik dodal rostlinám vápník a výživu, druhý perfekně vyrovnal kroutící se listy a třetí obsahoval tolik potřebný draslík. Dnes jsem se rozhodla podpořit kvetení a hlavně tvorbu plodů a k tomu je nezbytný hořčík. Běžně získávám tento prvek z merlíkovitých rostlin a jistě bych na poli nějakou sošnou lebedu objevila, ale já jsem chtěla provést postřik dnes brzy ráno a na nějaké výluhy nebyl čas. Příště! Takže jsem použila síran hořečnatý a to ve formě tekuté hořké soli a přidala jsem do 5l objemu lžičku octa.

Postřik jsem provedla velmi brzy ráno, kdy jsou listové plošky postřikům vstřícné a na rajčata nesvítí slunce. Jsem spokojená a doufám, že rostliny taky. Jsou letos naprosto výstavní, jen těch plodů by mohly tvořit více. Vijany ve vyšších patrech už vypadají mnohem lépe, něž ten první.

4 thoughts on “Čtvrtý letošní postřik”

  1. Dobrý den, jak prosím děláte výluh z merlíkovitých rostlin? Studený 24 hodin a to je vše nebo je nějaký speciální postup? Moc děkuji za vaše stránky, jsou opravdu moc inspirativní 🙏👍

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *