9. červen 2023

Nemusím letos se svým revmatismem do Piešťan. Mám dostatek svého bahna a to v bio kvalitě. Vrstvy půdy pod povrchem ani zdaleka nestačily vyschnout po nedávném téměř povodňovém přídělu a dostaly za předchozí dva dny další bohatou dávku. V Ostravě ani kapka a švagra už zmáhá zalévání.

Jaká je moje reakce na tolik vody? Objednala jsem si parádní strojek na zmzlinu. Porosty malin, ostružin a taky borůvky jsou díky dostatku vody nádherné a úroda bude jistě rekordní. Bude tedy dostatek ovoce na moji oblíbenou studenou pochoutku. Velice si libuje Asimina a stromky kaki ještě nikdy nebyly krásnější.

Rajčata už začínají být malinko nervózní, přeci jen mít neustále mokré listy, není nijak ideální. Mezi kapkami deště jsem se je snažila uvázat. Přírůstky jsou dlouhé a rostliny díky dešti nacucané vodou se začínají pokládat. Taky mám tendenci první uvázání udělat napevno a rostlinám tak pravidelně zaškrtím stonek. Takže převaz!

Naprostým ideálem jsou v těchto podmínkách dwarf odrůdy. Díky vysazení do květináčů jsou mobilní a lze je schovat pod střechu. Taky na uvazování nejsou nijak náročné. Vypadají nádherně, bohatě kvetou a nějaké plody už by se taky našly.

1 thought on “9. červen 2023”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *