29. červen 2023

Každoročně měla na naší zahradě převahu ruská rajčata. Letos nikoli. No tak bych si neměla stěžovat třaba na sprchávaní květů. Počet ruských odrůd bych tentokrát spočítala na prstech jedné ruky, kromě minusinské desítky, která mi dělá velikou radost.

Sezóna je v plném proudu a já už můžu něco málo vyhodnotit. Naprosto mě fascinuje odrůda Rainbow Siberian. Rostlinu vedu na dva výhony, je nádherná a hlavně všechna plodenství jsou kompletní. Už jsem jich napočítala pět a rostlině ukončím růst. Potenciál má toto rajče ovšem mnohem větší. Ještě se rozhodnu.

Úžasně vypadá Pink Tulip. Vysela jsem tři semínka této atraktivní odrůdy, vyrostly tři nádherné rostliny, já jsem dvě prodala a kupodivu mám stále tři rostliny. Bohužel jsem prodala Sharpei Pink 🙁  a nemám tedy žádný. Tulipány jsou mohutné a plodů mají spoustu.

Ruské srdce Velmoža jsem odklidila na okraj skalky pod muchovník, aby nepřekáželo.  Roste v 10l kyblíku, rostlina se samovolně roztrojila a výhony rozhodně nehodlají ukončit růst. Vůbec jsem si jí nevšímala, až jsem se konečně rozhodla stonky uvázat, tak jsem objevila spoustu krásných srdíček. To je přesně ona naprostá nenáročnost ruských odrůd.

1 thought on “29. červen 2023”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *