27. červen 2023

 

Tak dnes jsem spala kvalitně a hodně dlouho. Žabák si oskočil na návštěvu ke slečně, ježek chroustal granule distingovaně a naše kočky nedělaly lumpárny. Už jsou dost veliké a naštěstí neprolezou skrz mříže. Jinak bych jich měla plnou postel a ony se vrtí. Taky ráno je velmi příjemné, teplota tak akorát, vzduch nádherně dýchatelný a pohled na rajčata optimistický.

Hodně jsem nadšená z letošních indigo odrůd. Rostliny jsou to všechny mohutné, nádherně tmavě olistěné a tvoří spoustu plodů. Velmi vážně uvažuji o tom, že pokud na rostlině napočítám pět kvalitních kompletně založených plodenství, pak jí ukončím růst. Rajčata s obsahem anthokyanů dozrávají malinko déle ve srovnání s ostatníma a já bych chtěla kvalitní krásně vybarvené plody předpisové velikosti. Letos tyto odrůdy pěstuji na dva až pět výhonů a tak dosáhnout na pět vijanů nebude problém. Na bočních výhonech mi tak bude stačit jen jeden. Zatím probíhá vše podle plánu.

Rajčatový porost na všech mých stanovištích je v dokonalém stavu, bez příznaků jakýchkoli chorob či projevů nedostatku některého z potřebných prvků. Spokojenost!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *