22. červen 2023

 

Konečně se mi uleví. Budu moci na matčiny neustálé dotazy odpovědět kladně. Ano mami, mám okurky. Je to vzhledem k mým zvyklostem s velikým zpožděním, ale už jsem začínala mít dojem, že okurky a melouny jsou pro mě letos plodiny zapovězené. Vyšlo to na třetí pokus.

Premiérově jsem šla do delších salátovek a do ruky se mi dostal sáček se semínky odrůdy Saladin F1. Rostliny mám ve skleníku a za chvíli z něj vystěhují veškeré ostatní rostlinstvo, tak rostou bujně. Budu muset zřejmě zasáhnout. Plodů mají nasazenou spoustu, tak snad většina dozraje. Dnes jsem je opět postříkala. Vypláchla jsem tetrapak se zbytkem kysaného podmáslí, přidala kapku olivového oleje a březového dehtového mýdla. Tuto emulzi moje okurky milují, svilušky a ostatní případná verbež nikoli. Rostliny jsou naprosto čisté, bez škůdců a chorob.

Taky melouny si nakonec daly říct a nějaká malá kulička už se najde. Později, ale nakonec s úspěchem.

10 thoughts on “22. červen 2023”

  1. Dobrý den . Můžete prosím napsat složení postřiku na okurky co do množství jednotlivych složek a na kolik vody? Kde se nechá koupit březové dehtové mýdlo? Dekuji za odpověď. Ladislav Horák

  2. Dobrý den, pokud si do vyhledávače napíšete Březové dehtové mýdlo, tak Vám to nabídne několik dodavatelů. Já mám tekuté s pumpičkou a už ho používám snad třetím nebo čtvrtým rokem.

    Já mám postřikovač o objemu 1l a do něj dám zhruba deci kefíru, podmáslí nebo jen nízkotučného mléka. Někdy, pokud nezbyde, tak jen vypláchnu tetrapak 🙂 Přidám jedno stisknutí pumpičky u mýdla a malinkou lžičku olivového oleje. Hotovo. Pro výživný postřik lze přidat kupříkladu výluh z kopřivy a to tak půl deci.

    Mýdlo je na obrázku z 10. května 2019.

  3. Ze všeho teď dělám zmrzlinu 🙂
    Dnes byla ze dvou druhů banánů, z těch normální a z těch severních. Mám v mrazničce Asiminu a tak teď jsem pro ni našla využití. Pro vyšší level jsem přidala kousek manga.

          1. Celou dobu jsi byl zaměstnán a měl jsi jistě solidní plat, takže výměr by měl být slušný. To já, jako bývalá OSVČ, dostanu jednou kulové.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *