Druhý letošní postřik

Lidský mozek má nejvíce neuronů v okamžiku, kdy se člověk narodí. Pak už se po celý život jejich počet zmenšuje.

Včera se už stmívalo, já jsem seděla na dvoře a koukala na svoje pokroucená rajčata a v tom se to stalo. Mých posledních několik neuronů se v labyrintu mého mozku potkalo, podali si ruce a mně se rozsvítilo. Už vím naprosto přesně, proč mají moje rajčata na dvoře pokroucené listy. Potřebují jednoznačně postřik glycerolem. Článek o něm lze tady vyhledat, takže se o něm nebudu podrobně rozepisovat. Jdu v tom momentálním chaosu, který u nás vládne při výměně kuchyní, najít ty dvě lahvičky glycerolu, které byly v lékárničce.

Postřik proveden!

Mojí krásné cherry trojici ve velikém bílém nopáku se listy nekroutí. Umístila jsem ji do boxu číslo 7 mezi čtyři šarlatové fazole a jednotlivé výhony uvázala provázky ke dřevěné konstrukci. Tento box sídlí ve stínu smutné vrby a rostliny tedy tak zběsile neasimilují, jako ty na dvoře. Emalia už ukazuje svoje plody s ostrou špičkou, které připomínají odrůdu Tiger Zebra. Datter má vzorně vyrovnané vijany s oválnými rajčátky a u Santa Orange teprve odkvétají první květy. Je na tuto sestavu radost pohledět.

5 thoughts on “Druhý letošní postřik”

  1. Jani krásný den. Ten Glycerol na postřik je asi jiný než kosmetický Glycerol z drogerie nebo je to stejné..? Děkuji předem za odpověď

  2. Glycerol – propan-1,2,3-triol – je trojsytný alkohol a bezbarvá viskózní kapalina a je jedno, k čemu se používá. Já jsem ho koupila v lékárně, prorože tu mám od domu jen několik kroků. Je zde ale hodně drahý, lze objednat levnější na netu, nabídek je dostatek. Ovšem poštovné možná cenu dorovná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *