6. květen 2023

Objevila jsem nevyužitou nádobu na bylinky. Bylinky mají své místo na subtropické skalce a tak mě napadlo použít tento květináč na rajčata. Do otvorů jsem vysadila tři datlové cherry odrůdy, které vyrostly ze semínek vybraných ze zakoupených plodů. Jedná se o Angelle, Duelle a Sweetelle. Do zbylých tří otvorů nacpu bazalku. Do 2l láhve od piva jsem udělala jehlou dírky a budu ji používat pro zalévání a přísun živin. Od mladých jsem si dovezla nádherné vysoké bambusové tyče a vyrobím konstrukci. Ǔroda bude nadpozemská 🙂

Letos se mi velmi často stává, že si někam na chvilku odložím květináč s rajčetem a ono bleskově využije nabízenou příležitost a zakoření. Tak mám mimo plán ve skleníku dwarf Mystic Lady a taky determinantní Kmicic s bramborovým listem. Snaží se mi dělat pomyšlení množstvím květů, abych ho nepřesadila. Zatím nepřekáží.

Namulčovala jsem většinu plochy v plachťáku posečenou trávou. Ještě jsem práci ani nedokončila a začaly mi hlavou běhat pochybnosti. Není ještě zbytečně brzy? Je už půda dostatečně vyhřátá? Nezabráním tedy jejímu ohřátí? No co už! Kousek jsem tedy nechala volný.

2 thoughts on “6. květen 2023”

  1. Prosim Vas trava je cerstvo pokosena alebo ste ju nechali zaparit?
    My mame v travniku vela pupavy, sedmokrasok je aj taka trava vhodna na mulc?
    Dakujem za odpoved

  2. Většinou nechávám trávu zapařit. Nechám ji v kolečkách nebo na hromadě a čekám, až začne hřát. Taky máme sedmikrásky a pampelišky, vůbec to nevadí. Tráva mezi rajčaty na povrchu brzy uschne, žádná semínka plevelů mi během sezóny neklíčí.

    Někdy použiju trávu čerstvou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *