30. květen 2023

Pokroucené listy u rajčat se po včerejším postřiku mírně narovnaly. Prvky v postřiku obsažené jim rozhodně prospěly, ale myslím si, že důvodem je ostré slunce a výheň na dvoře. Listy se prostě snaží zabránit velkému odparu vody. Pokud je obloha zatažená, jsou v pořádku. Taky se zřejmě necítí v pohodě kořeny, které nedodávají nadzemní části dostatek vláhy. Zalévat nemá smysl, hrábla jsem do země a stále je dole bahno. Kořenům chybí provzdušnění a špatně se jim dýchá. Každý nepoměr se na vzhledu rostlin podepíše.

Radost mi dělají odrůdy indigo a jako první předvedla první plodík Sibiřská Duha nebo Sibiřský Duhový, prostě Rainbow Siberian a to bude, panečku, veliká krása. Lucid Gem a Blue Fire vytlačili ve středu tak obrovský nehezký složený květ, že jsem se ho rozhodla co nejříve zlikvidovat a ustřihla jsem omylem celé první květenství. No už nic, budou muset začít znovu a rozumně.

2 thoughts on “30. květen 2023”

  1. Dwarfy podle dozrávání rozlišené nemám. U loňské sestavy dozrávaly jako první Audrey’s Love a Chocolate Champion. Letos vede Lady Madonna.
    Podminky ovšem nebyly doposud ideální, takže ve srovnání s loňskem rajčata dozrávají poměrně neochotně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *