3. květen 2023

Už několik let pěstuji rajčata v paletových boxech. Chtělo by to změnu, vystřídat plodinu. Tak v jednom boxu roste nádherný česnek a z dalšího úplně nového jsem udělala kompost. Postupně do nich vysadím fazole, okurky, papriky a melouny.

Kdysi před léty jsem si koupila ruční pilku a začala vyrábět dřevěné maxi truhlíky. Vytvořila jsem jeden a moje truhlářské ambice tak naplnila. Nikdy v něm nic nerostlo, je do něj potřeba spousta zeminy. Tentokrát jsem si dala tu práci a nanosila do něj veškerý možný dřevěný a rostlinný odpad ze zahrady. Většinu obsahu tvoří nádherně zetlelé listí. Povrch jsem posypala kvalitní zeminou. Vejdou se mi tam čtyři trpaslíci a nechám je v květináčích, ať si zakoření. Do volného prostoru budu sypat posečenou trávu.

Ve foliovníku rajčata září spokojeností. Začal kvést Lugas F1, což je zřejmě jediné normálni červené rajče v mém sortimentu. Je pro máti, aby měla co na chleba. Jiná barva než červená je pro ni nepřijatelná a na rajčeti podezřelá. Měl růst venku na záhonku, jenže jsem květináč na okamžik postavila na hlínu a rostlina okamžitě zakořenila.

Jako druhá heart-shaped odrůda vykvetlo Brad’s Black Heart. Na vijanu jsou jen tři květy, takže srdce budou zřejmě obrovská a z jednoduchých květů. Všechny rostliny s plody ve tvaru srdce se mi samovolně rozdvojily.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *