10. duben 2023

Je zde možnost, že z toho mého v nevhodnou dobu vysetého pekingského zelí něco bude. Roste uspokojivě a tak jsem vyhledala gumičky a část rostlinek jsem „zakuklila“. Jsem zvědavá, zda to k něčemu bude a projeví se nějaký rozdíl ve srovnání se zelím svobodně rostoucím.

Velmi ostražitě sleduji výskyt škůdců ve skleníku. Začínají zlobit mravenci, kteří mapují terén a vybírají si rostliny vhodné pro chov mšic. Už jsem nějaké dokonce objevila a to na dvou paprikách. Jednu mi okousal slimák a druhou podežrala larva zlatohlávka. Obě jsou oslabené a tak snadnou kořistí. Vynesla jsem je okamžitě ze skleníku ven a dala si tu práci z jedné sotva 8cm vysoké rostlinky mšice sebrat a spočítat. U čísla 40 mě to přestalo bavit. Dnes všechny papriky znovu postříkám výluhem z kopřivy a kapkou dehtového mýdla. Nehodlám letos nic podcenit.

Taky jsem zjistila, proč nemám letos v nádobách smutnice. Nepoužívám kompost a přišla jsem na to, že jejich zdrojem je bohužel on 🙁 Ve skleníku jsou lepové desky úplně černé. Tam mi to moc nevadí, ale rozhodně s tím budu muset v budoucnu něco udělat a zeminu důkladně vydezinfikovat.

1 thought on “10. duben 2023”

  1. Mě pomáhá dusíkaté vápno na podzim přimíchám do kompostu na jaře sázím . Po neděli Vam pošlu ty slíbené šňůrky na vázání rajčat, celou zimu jsem je šetřila tak doufám že podělím všechny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *