7. duben 2023

 

Bývám každý den aktivní od velmi brzkých raních hodin. Dnes jsem se jednak vzbudila pozdě a po pohledu z okna jsem se do vyhřátých peřin vrátila. Tentokrát je venku fakt nechutně, je zima a z oblohy padá cosi mezi deštěm a sněhem.

Při pohledu na teplotu ve skleníku se mi rostlinek zželelo. 5°C je perfektní teplota noční, ale ve dne je to nízko. V noci jsem jim dnes nepřítápěla, protože kupodivu nemrzlo, tak jim to vynahradím ve dne. Ráno chodím topení vypínat, tak dnes pro změnu jsem zářič zažehla.

Vážně uvažuji o stavbě velikého vytápěného skleníku. Byl by vybaven podzemním výměníkem a malým tepelným čerpadlem. Moje citrusy už jsou tak vzrostlé, že se s nimi obtížně manipuluje, prodloužení sezóny by uvítaly i fíkovníky, které jsou venku v nádobách bez jakékoli ochrany. Pokud ty letos zaplodí, tak se to bude rovnat zázraku. Moje tři granátovníky jsem pro jistotu zazimovala společně s citrusy. Místo by se v takovém skleníku našlo i pro papriky a rajčata. Moje odvážné plány brzdí jen jediná potíž a to je nedostatek místa. Koupila bych nějakou zahradu, ale momentálně nejsou v nabídce. Mám po otci pozemky v okrese Jindřichův Hradec, ale to je malinko z ruky 🙁

Pekingské zelí vypadá nadějně, papriky už plodí a k světu se mají i zakořeněné řízky dwarf rajčat.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *