6. duben 2023

Informaci o skutečnosti, že bude velmi chladné jaro a především začátek dubna jsem měla, ale že to bude takto hustý, to mě nenapadlo. Nicméně jsem se prozíravě zařídila tak, že moje rostlinstvo nestrádá. Naopak slunečné dny a chladné noci se na vzhledu rostlin podepisují velmi pozitivně. Moje rajčata vypadají skvostně. Jednu skupinu jsem podrobila experimentu, kdy je každý den ihned po východu slunce vynesu ven a umístím na schodiště. To je velmi slunečné a teplé místo i v případě, kdy rtuť teploměru se ještě nevyhrabala z mínusových teplot.

Rajčata z této skupiny jsou mimořádně kompaktní, tmavě olistěná a mají tlusté stonky. Samozřejmě takové stanoviště musí být chráněno před studeným větrem.

Dnes je velmi jasná obloha a ač byly ranní teploty hodně nízké, tak rostlinky už jsou od brzkého rána na sluníčku. V 8 hodin už jim teplota stoupla na luxusních 7°C. Zalévám tyto šťastlivce výhradně ohřátou vodou a jsou vysazeni v černých květináčích. Kořeny musí být v teple a rostlinky v kolektivu, aby se k sobě mohly tulit a vzájemně se podržet 🙂 V nádobách není mulč, aby nic nebránilo vyhřátí substrátu.

Na obrázku jsou spokojená rajčata odrůd Allegany Sunset a Chestnut Chocolate.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *